1

Welkom op de website van de Shri Vishnu School

De Shri Vishnu basisschool was in 1988 is de eerste hindoeïstische school ooit in Nederland. Inmiddels hebben we ruim 500 leerlingen en een prachtig schoolgebouw in Den Haag.


We zijn een bijzondere basisschool. Samen met 4 andere basisscholen in Nederland maken we deel uit van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Uniek is dat wij uw kind naast de gebruikelijke vakken ook de basisbeginselen van het hindoeïsme bijbrengen. Hiervoor hebben we per leerjaar eigen, leuk lesmateriaal ontwikkeld. We zijn namelijk trots op onze hindoeïstische levenshouding.

De kwaliteit van ons onderwijs staat bij ons voorop. We vinden het belangrijk dat uw kind zich vanaf het begin thuis voelt op onze basisschool. Veiligheid, respect, rust en tolerantie staan bij ons dan ook centraal. Hierdoor kan uw kind zich optimaal ontwikkelen.

 

Lees meer over onze school ›


Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We staan graag voor u klaar. 

  • Visie
    De speerpunten van de Shri Vishnu basisschool zijn zelfstandig werken, klassenmanagement en handelingsgericht werken. Lees verder ›
  • Kwaliteit
    We werken continu aan de kwaliteit van ons onderwijs, door ook ICT en vernieuwende lesmethodes spelen in te voeren. Lees verder ›
  • Extra vorming
    Bij het extra vak Dharma besteden we veel aandacht aan waarden en normen. Hierbij staat respect en tolerantie ten opzichte van andere culturen centraal. Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
Oud-leerling blikt terug op zijn kinderjaren op de Shri Vishnu School
20 mei 2016 - Heb je je weleens afgevraagd hoe het leven er over 10 of 15 jaar uitziet, vanaf het moment dat je op de basisschool zat? Wie is de persoon geworden die toen een kind was? Hoe heeft hij/zij de periode tijdens zijn/haar basisschool ervaren?
Op deze en anderen vragen krijgen we antwoord van een oud-leerling van de Shri Vishnu School: Nishad Matawlie.
Lees meer ›

Preview foto
VPRO documentaire 'De Hokjesman'
05 mei 2016 - Eind april besteedde de VPRO-documentaireserie 'De Hokjesman' aandacht de hindostanen in Nederland. De Shri Vishnu School komt hier prominent in voor. Via deze link kunt u de uitzending terugzien.

Oudernieuwsbrief april
28 apr 2016 - De oudernieuwsbrief van april is verzonden via Mijn Schoolinfo. Mocht u zich nog niet geregistreerd hebben bij Mijnschoolinfo.nl, dan kunt u de nieuwsbrief hier downloaden. 

Wij vragen alle ouders die zich nog niet hebben geregistreerd bij Mijn Schoolinfo om dit zo spoedig mogelijk te doen met behulp van de koppelcode (zie eerder ontvangen brief). Wanneer u deze koppelcode niet meer hebt, stuur dan svp een verzoek om een nieuwe koppelcode naar fbukkems(at)shrivishnu.nl.

 

Hieronder treft u nog een nagezonden stuk aan over de Sewa Pot
Lees meer ›