1
 

Nieuws

20 mei 2016

Oud-leerling blikt terug op zijn kinderjaren op de Shri Vishnu School

Heb je je weleens afgevraagd hoe het leven er over 10 of 15 jaar uitziet, vanaf het moment dat je op de basisschool zat? Wie is de persoon geworden die toen een kind was? Hoe heeft hij/zij de periode tijdens zijn/haar basisschool ervaren?
Op deze en anderen vragen krijgen we antwoord van een oud-leerling van de Shri Vishnu School: Nishad Matawlie.

Oud-leerling blikt terug op zijn kinderjaren op de Shri Vishnu School
Oud-leerling Nishad Matawlie van de Shri Vishnu School

Wat doet hij nu? Hoe was zijn schooltijd? 

 “Als kind wilde ik uitvinder worden”, zegt Nishad Matawlie die van 1997 t/m 2005 op de Shri Vishnu School heeft gezeten. 

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Vorig  jaar is hij cum laude geslaagd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voor zijn mastertitel econometrie. Hij is pas 23 jaar oud en gaat nog even door met studeren. “Ik doe nu mijn promotiestudie in hetzelfde vakgebied”, zegt hij. “Ideeën ontwikkelen, kennis verspreiden, onderzoek doen, eigenlijk komt dat overeen met wat ik vroeger wilde worden. En als ik klaar ben krijg ik er een mooie doctorstitel voor terug.” Maar wat vindt hij van zijn tijd op de Schri Vishnu School? “Ik voelde me daar heel erg op mijn gemak en kon met iedereen goed opschieten”, zegt hij. “Af en toe spreek ik nog wel iemand, bijvoorbeeld via Facebook, maar we zijn elkaar veelal toch uit het oog verloren.” Enthousiast vertelt Nishad over de docenten die al vroeg zijn talent zagen en hem met complimentjes stimuleerden om op de goede weg door te gaan. “Als ik het goed heb dan wordt Nishad een VWO-leerling, zei bijvoorbeeld juffrouw Esseline Goedan tegen mijn moeder toen ik pas 4 jaar oud was. Dat  heb ik altijd onthouden”, zegt hij. Maar heeft hij naast alle pluimpjes nog iets anders meegekregen? “Mijn ouders hebben toentertijd bewust gekozen voor de Shri Vishnu School”, zegt hij. “Niet alleen vanwege het goede taal- en rekenonderwijs maar ook vanwege de normen en waarden van de hindoefilosofie. Wat is goed, wat is minder goed en dit toelichten met voorbeelden. Dat hele pakket waarmee je je mening kunt vormen is eigenlijk het belangrijkste dat ik heb meegekregen.“ Uitstapjes zijn er natuurlijk ook geweest. Kan hij zich nog iets herinneren? “Elk jaar hadden we sowieso een schoolreisje naar een pretpark”, zegt hij. “Bijvoorbeeld Duinrell, Drievliet, Six Flags of de Efteling. In groep 8 zijn we een hele week op schoolkamp geweest naar Oisterwijk. Gezellig samen zijn. Spelletjes doen. Veel praten. Meester Fred Pancham ging speciaal mee om voor ons te koken. Wat hij heeft gemaakt weet ik niet meer maar wel dat het erg lekker was.” Nishad heeft nog een tip voor de huidige leerlingen van de Shri Vishnu School. “Geniet van je tijd. Probeer veel te leren. Lees vooral veel. Wees nieuwsgierig en neem zoveel mogelijk op van de levenslessen, denkwijze en normen en waarden die de school je biedt.”