1
 

Nieuws

Filmhoofdrol voor leerling van onze school?

02 maart 2023 - De Surinaams-Hindoestaanse filmmaakster Zainab Goelaman is op zoek naar een meisje tussen de 8 en 12 jaar van Hindoestaanse of Indiase komaf om de hoofdrol in haar nieuwe film te vertolken. Mochten er leerlingen zijn die dit leuk zouden vinden, dan willen wij ze de kans om auditie te doen natuurlijk niet ontnemen. Het is wel kort dag, want aankomende woensdag 8 maart is de deadline al, maar desalniettemin wilden we dit bericht toch doorgeven. Onderstaand de oproep van Zainab zelf.

 


Lees meer ›

Internationale dag van de moedertaal

21 februari 2023 - Elk jaar wordt door UNESCO op 21 februari "Internationale dag van de moedertaal" gevierd. Deze dag staat in het teken van taalkunidge en culturele diversiteit in meertaligheid.

 

 

 

 


Lees meer ›

Leerlingen krijgen (Hindi) alfabet met Vasant Panchami

25 januari 2023 - Saraswati-Divas

In de groepen 2 en 4 is aandacht besteed aan Saraswati Divas. Het belang van het onderwijs heeft in onze filosofie een extra dimensie: Saraswati-mata als godin van onder andere onderwijs en kunst heeft dan ook centraal gestaan. De groepen 2 hebben het Nederlands alfabet uitgereikt gekregen en de groepen 4 het Hindi-alfabet. In de andere groepen is uiteraard ook aandacht geweest voor Vasant Panchami in het kader van dharma, burgerschap en veilige leeromgeving.

 

 

 

 


Lees meer ›

Fijne vakantie!

09 juli 2022 - Wij wensen iedereen een fijne vakantie en graag tot ziens op maandag 22 augustus!

Wilt u informatie over inschrijvingen, mail svp naar pramlal@shrivishnu.nl  06-18802616

Ouderavond Kiva:dinsdag 14 juni a.s.

12 juni 2022 - De kinderen hebben al kennis gemaakt met KiVa in het kader van de veiligheid op onze school. Dinsdag 14 juni van 17.30 tot 18.30 is er een Kiva ouderbijeenkomst. U krijgt nadere informatie over de de werkwijze van Kiva in het kader van de veiligheid van de kinderen bij ons op school.  Wilt u er bij zijn, stuur s.v.p. een mail voor uw aanwezigheid naar kivateam@shrivishnu.nl 
We zien u graag aankomende dinsdag!   

Het Kiva-team

 

Open Dag op zondag 15 mei

13 mei 2022 - 

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen op bezoek in de klas

16 maart 2022 - Hoog bezoek op de Shri Vishnu School in verband met de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Dank voor de educatieve les omtrent de politiek en het gemeentelijk beleid van vandaag in het kader van burgerschap. Succes aan alle kandidaat-raadsleden 2022 namens de leerlingen en het team van de Shri Vishnu School.

 

Interne Begeleiding Shri Vishnu School

08 februari 2022 - 
Lees meer ›

Talktime Shri Vishnu School groep 8

08 februari 2022 - 
Lees meer ›
Verrijk ons met kennis

Verrijk ons met kennis

07 februari 2022 - 

In verband met de feestdag van de hindoegodin Saraswatie, heeft wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs, Sport en Buitenruimte, vorige week een bezoek gebracht aan de Shri Vishnu School in Den Haag.


Lees meer ›

Leerlingen van de Shri Vishnu school delen kerstbroden uit aan ouderen

23 december 2021 - Om ouderen in Den Haag een hart onder de riem te steken in deze kersttijd, hebben leerlingen van de Shri Vishnu Hindoe basisschool zaterdag kerstbroden uitgedeeld. De school wil op deze manier de kinderen bewust maken over de gevolgen van de huidige coronamaatregelen voor ouderen in de samenleving. 

Bekijk hier de video:


Lees meer ›

Shri Vishnu School viert Gita Jayanti

14 december 2021 - Op onze school is dé dag van de Bhagavad Gita gevierd. Deze reportage geeft een mooie indruk hoe dit is gebeurd:

 

Bhagvad Gita the dutch Minister of Justice

14 december 2021 - Bhagvad Gita for dutch minister of Justice

 

 

Students of the Shri Vishnu Elementary School in the Hague, Netherlands,  presented Justice Minister Grapperhaus a copy of the holy book of Hindus:  the Bhagwat Gita.  

The students did this in light of “Gita Jayanti” – the annual celebration of the almost 5000-year-old holy book which is on December 14. 

The holy book is a conversation between Godly reincarnation of Krishna and the warrior Arjuna, who on the battlefield wonders whether he is doing the right thing by fighting.  

As a parallel of that, we could think of taking the current strict measures of the Covid pandemic.  A Cabinet, too, has to consider the doubts and insecurities.  

 

“This century-old book teaches us that when we take everything into consideration,  we should still choose for that what is good in the long run and that this cannot be achieved without sacrifices, said Kavish Partiman the initiator of the presentation.

Bhagavad Gita voor minister Grapperhaus

14 december 2021 - Gita Jayanti

 

Leerlingen van de Shri Vishnu basisschool in Den Haag hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid het heilige boek van de hindoes, de Bhagvad Gita aangeboden.


De leerlingen deden dit ter ere van ‘Gita Jayanti’, de jaarlijkse viering van het bijna 5000 jaar heilige oude geschrift dat op 14 december plaatsvindt.

 


Lees meer ›

Natraj TV Talktime met onze directeur Vidjay Jhinkoe

05 december 2021 - Deze aflevering van Natraj TV Talktime wordt verzorgd door onze directeur Vidjay Jhinkoe. De moeite van het bekijken waard!

 

Natraj TV: Divali 2021

09 november 2021 - Hieronder treft u drie reportages aan gemaakt door Natraj TV tijdens de SHON Divali-festiviteiten 2021.

 


Lees meer ›

Divali Viering 2021 op 3 november aanstaande

Divali Viering 2021 op 3 november aanstaande

30 oktober 2021 - Het Divali Feest staat weer voor de deur. Vanuit onze Hindoe Dharma is het een feest van de overwinning van het goede op het kwade, van het licht op de duisternis. Op school zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van dit feest. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit feest samen met u in de aula van de school te vieren, maar wegens de stijgende Corona besmettingen lijkt het ons veiliger om dit feest toch alleen met de kinderen te vieren. En uiteraard zullen we proberen het programma te streamen, zodat u vanuit uw warme huiskamer kunt genieten van de optredens van uw kinderen. De link van de streaming wordt u te zijner tijd doorgestuurd. Alle kinderen worden op het gewone tijdstip op school verwacht en gaan om 12.30 uur weer naar huis. We verwachten de leerlingen wel in mooie feest (Indiase ) kleding.
Wij wensen u en uw familie alvast een mooi Divalifeest en moge al uw wensen uitkomen in goede gezondheid. Wij hopen dat we in het voorjaar wel gezamenlijk het Holi Feest kunnen vieren. Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw begrip en uw medewerking.
Het team en de leerlingen van de Shri Vishnu School wensen u een Subh Divali

Het team en de leerlingen van de Shri Vishnu School wensen u een Subh Divali

30 oktober 2021 - 
Het team en de leerlingen van de Shri Vishnu School wensen u een Subh Divali

Het team en de leerlingen van de Shri Vishnu School wensen u een Subh Divali

30 oktober 2021 - 
Lees meer ›

Divali-lezing ook nieuws in Suriname

29 oktober 2021 - De Surinaamse nieuwssite Waterkant.net heeft uitgebreid aandacht besteed aan de Divali-lezing door Martin Sitalsing. Klik hier om dit bericht te bekijken.

 

Shri Vishnu School op het Jeugdjournaal

12 oktober 2021 - Het Jeugdjournaal heeft aandacht besteed aan de rugzakken-actie voor Suriname op onze school. Hieronder kunt u de reportage terugzien. 

 

 

First lady Suriname op bezoek

10 oktober 2021 - Op 14 september werd de Shri Vishnu School in Den Haag bezocht door de Surinaamse first lady, mevrouw Melissa Santhoki. Zij nam symbolisch de eerste schooltas in ontvangst van het schooltassen-project voor Suriname. Hieronder treft u een artikel aan uit De Telegraaf: