1
 

Gymnastiek

Welkom op de Gymnastieksite!

 

Hier vind je filmpjes en andere ideeën om bijvoorbeeld thuis in beweging te blijven.

Heb je vragen of tips, dan kun je een prikbord bericht sturen of een mail naar lhoveling@shrivishnu.nl of vdhoen@shrivishnu.nl

 

Veel succes! Juf Laura en meester Vitin

 

 

BERICHTEN

16 mrt 2023 - Wat doen wij in de gymzaal
Beste ouders,

 

Hieronder zien jullie een overzicht wat wij in de gymles allemaal aanbieden.

 

Inhoudslijn bewegingsonderwijs

 

Groet,

Juf Laura en meester Vitin


28 sep 2022 - Gymkleding
De afgelopen weken hebben we extra aandacht besteed aan het meebrengen van gymkleding. Bij veruit de meeste kinderen is hun gymkleding in orde, maar bij sommige leerlingen zijn hun gymschoenen te klein geworden of ze zijn kwijt. 

Daarom verzoeken wij u om samen met uw kind(eren) even te kijken naar de gymspullen van uw kind. Gymschoenen zijn belangrijk voor de hygiëne, maar vooral ook voor de veiligheid en om alle opdrachten goed uit kunnen voeren. 

Denk aan voetbal, hockey en klimmen etc. Zorg ervoor dat de schoenen die u aanschaft geen gladde zool hebben en niet afgeven op de vloer. 

Daarnaast zouden we graag zien dat de (mogelijk bezwete) gymkleding niet na afloop van de gymles nog gedragen wordt in de klas, dus alstublieft aparte gymkleding meegeven en deze ook regelmatig wassen.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

 

Groetjes, 


Meester Vitin en Juf Laura


14 jan 2021 - Digi gym: Nieuwe energie

Nieuwe energie

 

Jullie zijn nog hard aan het werk met het volgen van de online lessen van jullie juffen en meesters!

Dat nadenken en leren kost een hoop energie, dus op een gegeven moment zul je je sloom gaan voelen van al dat luisteren, herken je dat? Tijd om in beweging te komen en je energie weer door je lichaam te laten stromen! 

 

Maar waar komt al die energie toch vandaan? Diederik van Willem Wever vertelt je hoe dat zit.

 

 

Nieuwe energie komt dus uit je voeding. Maar hoe wordt nou jouw broodje pindakaas nieuwe energie voor je lichaam? Dat gebeurt in je spijsverteringsstelsel. Een heel slim systeem in je lichaam dat er voor zorgt dat de voeding die je eet wordt omgezet in bruikbare stoffen. Hoe het spijsverteringsstelsel dat doet, zie je in het volgende filmpje.  

 

 

Nu weet je waarom je er voor moet zorgen om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen zodat je lichaam goed blijft werken. Het is tijd om wat energie te gaan verbranden door in beweging te komen!

 

Voor de Koningsspelen van 2015 had Kinderen voor kinderen een leuke videoclip gemaakt van het liedje Energie! Die kunnen we mooi gebruiken als warming-up! Sta je klaar om wat nieuwe energie door je lichaam te laten stromen?

 

 

Oké, worden jullie al een beetje warm? Door naar de volgende! We gaan rekken, strekken en springen in deze digitale workout! 

 

 

Voel je de energie nu door je lichaam stromen? Dan ben je vast klaar voor het betere superhelden werk! Hier komt de BLACK PANTHER workout!!!

 

 

Gggrrrrrrr!!! Dat was pittig! Nu zijn al je krachten naar boven gekomen en moet je je wel onoverwinnelijk voelen toch? Laten we rustig afbouwen van deze inspanningen met een Black Lights dans video van Kidz BOP:

 

(Als je de danspasjes eerst wilt oefenen, kun je dat met deze video doen.)

 

 

En daarmee zijn we weer aan het einde gekomen van deze digi gym, hopelijk heb je weer wat nieuwe energie gekregen om er nog even tegenaan te kunnen thuis. Mocht je nog wat extra workouts willen doen thuis, dan kun je op de pagina met weblinks hierboven aan de rechterkant kijken voor nog meer superhero workouts of dansvideo's. Veel plezier!

 

Weekendtip:

Energie zit niet alleen in je lichaam, maar ook in dingen. Een bal die in beweging blijft, heeft ook energie. Hoe lang kan jij een bal laten rollen? In deze video de langste trickshot ooit! Dus als je je dit weekend verveelt thuis...

 


08 jan 2021 - Snowy

 

Bij de opvang op school, kreeg Yash K. uit 7C vandaag de opdracht om voor expressie een wintertekening te maken. Het werd een basketballende sneeuwpop! Mooi he? Zien jullie met wat voor bal hij aan het spelen is???


06 jan 2021 - 2021

Voor jullie allemaal nog de beste wensen voor 2021!!!

Hopelijk wordt het een sportief en gezond nieuw jaar!!   

Maar voorlopig moeten we er eerst een actieve lockdown van zien te maken!

Blijven jullie allemaal nog een beetje in beweging?


17 dec 2020 - Digi gym: Keep on moving (kerst)

Keep on moving

 

We zitten weer thuis door een nieuwe lockdown. De laatste dagen voor de kerstvakantie krijgen jullie nu weer online les. Nu je hele dagen thuis achter je chromebook zit, is het extra belangrijk om tussendoor even in beweging te komen. Het mooiste zou zijn als je tijdens de pauzes even naar buiten gaat om te spelen, net als op school. Dan krijg je gelijk ook even wat frisse lucht binnen. Maar ook binnenshuis kun je prima een workout doen, als je maar in beweging komt! 

Wist je dat het het beste voor je is als je ieder half uur even opstaat? Al is het maar voor 1 minuut, even iets te drinken in de keuken gaan halen of een keertje hoofd-schouders-knie en teen doen helpt al. Urenlang stilzitten in dezelfde houding en met je ogen naar het scherm staren is namelijk niet bevordelijk voor een soepel lichaam en gezonde ogen. Ook je hersenen gaan beter werken door bewegen, je wordt er dus gewoon slimmer van!

Het Klokhuis interviewde de nederlandse hoogleraar Erik Scherder die daar alles van af weet.

 

 

Wil je meer weten over hoe dat nou zit met je hersenen? Erik Scherder heeft ook 2 hele leuke en spannende kinderboeken geschreven, waarin je gelijk meer leert over je brein!

Dus dat is meteen een dikke, vette leestip voor de kerstvakantie!:

 

Kerst moves

 

Natuurlijk heb ik ook nog wat nieuwe dans en workout video's voor jullie waar je lekker op kunt gaan bewegen! Dus sta op, maak een beetje ruimte en beweeg mee in kerstsferen! Even lekker opwarmen!

 

 

Whohohoho! Misschien vind je niet elke video even leuk of makkelijk, want iedereen heeft z'n eigen smaak en voorkeur, maar onthoud dat in beweging zijn nu belangrijker is dan netjes in de pas meedoen. Dus is er een video die je even wat minder vindt, verzin dan gewoon je eigen te gekke moves! En dan nu een stevige elf workout!

 

 

Zo dat was pittig! Het is alweer een tijdje geleden natuurlijk dat we ons in het zweet werkten met Nathan en Lavezzi Rutjes bij Zappsport@Home. Ook in Amerika heeft een vader met zijn zoontjes workout video's opgenomen. Hieronder eentje speciaal voor kerst. De video is wel in het engels, dus dat kan je ook gelijk oefenen. Maar als je het niet helemaal begrijpt, dan is het geen probleem, je doet gewoon na wat zij doen.      

 

 

Very good, je mag trots zijn op jezelf! Lekker actief bezig geweest met alle workouts! Ik hoop dat je daarnaast ook geleerd hebt dat bewegen niet alleen goed is voor je spieren en conditie, maar ook voor je hersenen. En daarmee is deze digitale gymles alweer aan het einde gekomen.

 

Op naar de kerstvakantie, maar keep on movin' (met dit hele oude liedje)!!! 

 

 


17 apr 2020 - Koningsspelen
Vandaag is de dag van de Koningsspelen en normaal gesproken hadden we vanochtend allemaal aan het Koningsontbijt gezeten op school, maar helaas zit een gezamelijk ontbijt er niet in dit jaar. Hopelijk heb je thuis een lekker ontbijt op en was het nog een beetje gezond ook! Er is een leuke medley gemaakt van allerlei Koningsspelenliedjes van de afgelopen jaren. Ken jij alle danspasjes nog? Bekijk de video hieronder en dans mee!

 

 

Weekendtip:

 

Yogajuf Susan van de Shri Saraswatieschool, heeft een kinderyoga filmpje voor alle SHON scholen opgenomen. Misschien heeft niet iedereen een yogamatje thuis, maar met een handdoek op het gras is ook een leuk idee met dit mooie weer! Fijn weekend! 

 

 

 


02 apr 2020 - Links staan rechts
Aan de rechterkant op het scherm staat de pagina "Weblinks". Daar heb ik de links naar de pagina's van Zappsport@Home en Kinderen voor Kinderen blijft thuis gezet. Als je deze video's dagelijks wil blijven volgen, kun je ze daar vinden. 

01 apr 2020 - Zwaar?
Dacht je dat de workouts van Nathan zwaar waren? Dan heb je de nieuwe Zappsport@Home workout van Roy Meyer nog niet gezien! Roy is één van Nederlands beste judoka's en dat betekent een hele pittige workout! Succes!

 

 

Ook veel nani's, nana's, adji's, adja's, oma's en opa's hebben het nu zwaar, omdat ze geen bezoek mogen ontvangen van jullie. Ze zijn alleen thuis, in het verzorgingstehuis of misschien wel helemaal in Suriname. Misschien kun je ze een mooie tekening of kaartje sturen? Of je maakt een filmpje van jezelf terwijl je het dansje uit de video hieronder doet en stuurt ze dat! Dat zullen ze vast ook heel leuk vinden! Veel succes!

 


31 mrt 2020 - Waar vermaak jij je thuis mee?
Nieuwe video's van Zappsport en Kinderen voor Kinderen met ideeën om je thuis te vermaken en om in beweging te blijven:

 

 


30 mrt 2020 - Alle ballen hoog houden
Het is niet niks al dat (t)huiswerk wat je moet doen zonder echte les van je juf of meester! Ook jullie papa's en mama's moeten momenteel vele ballen hoog houden. Naast hun eigen werk mogen ze nu jullie ook nog eens in de gaten houden! Vandaag maar even extra lief voor ze zijn en misschien kun je ze uitnodigen om mee te doen met de nieuwe workout van Nathan. Dan kunnen zij ook even hun werk afwisselen met wat beweging en hun hoofd weer lekker leeg maken. Samen sporten is ook veel leuker toch?

 

 

En als je papa en mama geen tijd hebben voor de workout omdat ze echt heel hard moeten werken, wellicht in het ziekenhuis of bij de politie, dan kan je misschien iets samen met je huisdier doen. Dat doen ze bij Kinderen voor kinderen vandaag ook, kijk zelf maar!

 


27 mrt 2020 - Nog even volhouden!
Vrijdag, bijna weekend maar nog even volhouden! Er is weer een nieuwe workout met Nathan voor jullie in de video hieronder. Die kun je weer tussen al je schoolwerk door doen als fijne afwisseling en om je brein weer scherp te krijgen. Deze workout is inclusief een vliegreis naar Suriname!!! ;) Dat zou iedereen nu wel willen natuurlijk, dus verzamel je ouders, broers en zussen en doe hem met z’n allen!

 

 

Ook Ridder heeft weer een nieuwe video voor jullie klaar staan, kijk hem snel!

 

 

Weekend beweegtip:

 

Even zat van Netflixen en bankhangen? Aangezien alles gesloten is en een avondje uit met de hele familie er nu niet in zit, is het misschien leuk om thuis een (kinder)disco te organiseren! Dus gordijnen dicht, sfeerlicht aan en zet je favoriete playlist op! Tijd voor het showen van je dance moves!!!


26 mrt 2020 - Zappsport@Home
Zappsport heeft een leuke serie bewegingslessen voor thuis gemaakt met Nathan Rutjes!

De enthousiaste ex-profvoetballer uit Rotterdam, die ook bekend is van de laatste serie van Wie is de mol?, doet alle oefeningen voor samen met zijn 7-jarige zoontje Lavezzi. 

Het is een mooie workout om tussen je thuisopdrachten door te doen, want te lang achter elkaar stil zitten is niet goed voor je leerprestaties! Na de workout ben je weer helemaal fris om je rekentaak er door te knallen! 

 

 

Kinderen voor kinderen blijft thuis

 

Hou je meer van dansen? Ook Kinderen voor kinderen maakt dagelijks een leuke video met leuke tips en ideeën voor wat je thuis kunt doen! Uiteraard met elke dag een warming up en dansinstructie bij één van hun bekende liedjes. Lekker meedansen dus!

 


25 mrt 2020 - In beweging
Hallo allemaal!

 

De school en gymzaal zijn leeg, jullie zijn nu thuis aan het werk met de opdrachten van school. Zo kunnen jullie toch mooi bij blijven met de leerstof. Om jullie ook te helpen om thuis in beweging te blijven, heb ik een gymnastiek pagina voor jullie gemaakt. Hier komen leuke berichten, video’s en tips op, zodat jullie je daar mee kunnen vermaken nu je geen gymles krijgt en ook niet naar je sportclub kunt. Ik hoop dat jullie er plezier aan beleven en een beetje fit blijven!

 

Groetjes, Juf Laura